Anna palautetta tapahtumajärjestäjän pikaoppaasta

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. [email protected] ✆ 050 5229 529

Jussi Uljas on vaasalaisen Kepit Systems Oy:n toimitusjohtaja. Kirjoitin hänen kanssaan uuden pikaoppaan yritystapahtumien järjestäjille.

Nyt pyydämme, että antaisit oppaan ensimmäisestä luonnoksesta suoraa palautetta.

Kepit on vuonna 2006 perustettu firma, joka tuottaa vuosittain yli 5 000 suoraa lähetystä verkkoon ja televisioon sekä Suomesta että ulkomailta.

Jussille onkin siis kertynyt vuosien mittaan hurjasti kokemusta, miten laadukas suora nettilähetys kannattaa toteuttaa.

Pikaoppaassa on 30 sivua. Sen keskeinen idea tiivistyy kuuteen tarkistuslistaan. Niistä löydät yhteensä 62 tärkeää tehtävää, joista yllättävän moni usein unohtuu alan ammattilaisiltakin.

Lisäksi opas sisältää taustoituksen, selityksen tai perustelut kustakin tarkistulistan 62 kohdasta.

Tapahtumajärjestäjän pikaopas on rakennettu kuuden tarkistuslistan ympärille. Yhteensä listoista löytyy 62 tärkeää tehtävää, joista moni unohtuu alan ammattilaisiltakin. Sivuja oppaassa on 30.
Tapahtumajärjestäjän pikaopas on rakennettu kuuden tarkistuslistan ympärille. Yhteensä listoista löytyy 62 tärkeää tehtävää, joista moni unohtuu alan ammattilaisiltakin. Sivuja oppaassa on 30.

Lopussa vaanii myös sanasto, jossa on avattu oppaan sivuilla esiintyviä teknisiä termejä selkosuomeksi.

Pläjäys on nyt ensimmäinen luonnos ja prototyyppi. Nyt pyytäisimmekin apuasi. Lue pikaopas ja kerro havainnoistasi:

  1. Puuttuiko oppaasta jotain ilmeistä?
  2. Tuliko vastaan aivan käsittämätöntä mongerrusta?
  3. Mitä sanastossa pitäisi avata tarkemmin?
  4. Löysitkö kirjoitusvirheitä tai huonoa kieltä?

Myös kaikki muu suora palautteesi on tervetullutta niin, että saisimme hiotuksi oppaasta mahdollisimman hyödyllisen työkalun kaikille tapahtumista vastaaville tuottajille, projektipäälliköille ja muille asiantuntijoille.

Oppaan tupituoreen pdf-version pääset lataamaan suoraan tästä ilman mitään kolmannen asteen kuulustelua – tai edes yhteystietojasi:

Tapahtumia järjestävä ammattilainen ei koskaan luota muistiinsa tai kokemukseensa. Tarkistuslista onkin ehkä hyödyllisin dokumentti, jota voit työssäsi käyttää.

6 vastausta

  1. Lisäisin tuohon jotenkin sen kiinteän yhteyden testaamisen, jossa tsekataan onko striimauksen kannalta oleelliset portit auki. Se tulisi testata mieluusti etukäteen kuin itse tapahtumapäivänä. Sitten kun ne portit on kuitenkin tapahtumapäivänä sattumalta just kiinni, vaikka toisin luvattiin, niin pitäisi olla sen mikrotukihenkilön yhteystiedot, joka ne portit saa auki.

  2. Tein nyt vain pikakatsauksen, kun aihe ei itselle oli ihan akuutti, mielenkiintoinen kylläkin. Sisältöön en siten osaa näin pienellä otoksella ottaa kantaa. Sen sijaan tsekkauslista sellaisenaan lämmitti näin entisenä lennonvarmennuksen opettajana kovasti. Jonkin verran sitä myös nykyisessä bisneksessä käytänkin, mutta liian vähän. Tuo PDF-linkkitekniikka pitääkin ottaa käyttöön, eli idean aion pölliä.

    1. Moi Lasse, kiitos palautteestasi! Erityisen hauskaa on saada sitä ilmailualan konkarilta, sillä kyllähän me saamme kiittää tarkistuslistan ideasta juuri lentäjiä. 😀

  3. Ehkä hitusen tekniseltä kalskahtava sisältö näin insinöörin näkökulmasta 🙂
    Mielestäni olisi hyvä idea aloittaa miettimällä miltä tapahtuman pitäisi osallistujan näkökulmasta vaikuttaa tai muistuttaa:
    – TED Talk esitys (stara ja magee ympäristö)
    – A-Studio eli isännöity tilaisuus jossa huoliteltu fiilis
    – Normiwebinaari (Koronakevään hitti)

    Sitten kun on idea siitä että minkä kategorian tapahtumasta on kyse on varmasti helpompi keskustella asiasta muiden sidosryhmien kanssa.

    Hiukan hutaisten lukaisin, mutta puuttuikohan sieltä vielä interaktio eli kuinka yleisön kanssa viestitään. Se on useimmiten huonosti mietitty.

  4. Kiitos Juuso!

    Aika yksinkertaisessakin tapahtumassa on satoja muistettavia asioita. Tässä karsimmekin kylmästi pois kaiken sellaisen, joka ei ole selkeästi tekniikkaryhmän vastuulla.

    Tosin monet yksityiskohdat ovat harmaalla vyöhykkeellä niin, että rajaa on vaikea määritellä täsmällisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Kolme viheliäistä kysymystä yrittäjälle
Riikka Nurmi

Yrittäjän kolme viheliäistä kysymystä

Mitä tehdä, jos asiakas pyytää jotain, mitä en osaa, ja josta en tiedä, miten se tehdään? Miten asetan hinnan oikein, ettei palveluni ole liian halpaa eikä kallistakaan? Mitä vastaan, kun asiakas kysyy miksi palvelusi on niin kallis?

Mikä ero on ominaisuudella ja hyödyllä?
Riikka Nurmi

Mikä ero on ominaisuudella ja hyödyllä?

Tuotteistaessa siirrymme ominaisuuspuheesta hyötypuheeseen. Hyvin usein kuitenkin sekoitamme tuotteen tai palvelun ominaisuudet ja hyödyt. Käyn tässä lyhyesti muutamalla helpolla esimerkillä läpi ominaisuuden ja hyödyn eroa.

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.