Jari Parantainen

Jari Parantainen on espoolainen yksinyrittäjä, suorapuheinen kouluttaja ja konsultti. Hänen erikoisalaansa on asiantuntijapalvelujen ja huipputekniikan tuotteistaminen. Myös palvelujen hinnoittelu on usein tärkeä osa tuotteistusprojektia.

Koulutukseltaan Jari on elektroniikka- ja ohjelmistosuunnittelija. Hän on valmistunut diplomi-insinööriksi Oulusta sähköosastolta vuonna 1989.

Suomen kokenein tuotteistaja
Jari Parantainen
Jari Parantaisen kirjat

Yhdeksän bisneskirjaa

Jari Parantainen on kirjoittanut kaikkiaan kahdeksan bisneskirjaa. Kaksi niistä syntyi yhteistyössä silloisen yhtiökumppanin Antti Apusen kanssa. Kaikkien kirjojen kustantaja on Alma Talent Pro (entinen Talentum).

Jari Parantaisen kirjat aikajärjestyksessä

Yli tuhannen koulutuksen kokemus

Koulutuksia Jari Parantainen on vetänyt 1990-luvun puolivälistä saakka. Koulutuskeikkojen määrä nousi parhaimmillaan sataan vuodessa. Nykyisin tahti on selvästi rauhallisempi, vain yksi tai kaksi koulutusta viikossa.

Jarin suosituimpien koulutusten aiheita ovat palvelujen tuotteistaminen, hinnoittelu, ratkaisumyynti ja sisältömarkkinointi.

Voit tilata Jarin koulutuksen suoraan yrityksellesi tai osallistua esimerkiksi Helsingin seudun kauppakamarin järjestämiin kaikille avoimiin tilaisuuksiin.

Palvelun tuotteistaminen -koulutus

Yli 200 tuotteistusprojektin kokemus

Koulutusten lisäksi Parantainen organisoi napakoita tuotteistusprojekteja, jotka ovat samalla valmennuksia. Ne sopivat erityisesti insinööreille, jotka haluavat itse oppia ja harjoitella tuotteistamaan mutkikkaita palvelujaan.

Tyypillinen tuotteistusprojekti tai -valmennus etenee maaliin neljässä viikossa. Yhä useammin Jari osallistuu hankkeiden katselmuksiin omasta studiostaan videoneuvottelun avulla.

Asiakkaita lähes 400 yrityksestä

Jari Parantaisen asiakas on useimmiten insinööri, joka haluaa tuotteistaa huipputekniikkaa tai mutkikkaita asiantuntijapalvelujaan. Mutta on joukkoon lipsahtanut muidenkin alojen asiantuntijoita aina finanssi- ja vakuutusyhtöistä sote-bisneksiin ja lakitoimistoihin saakka.

Kaikkiaan Jarille on kertynyt lähes 400 suoraa asiakasyritystä. Lisäksi hänen avoimiin koulutuksiinsa on osallistunut yli 30 000 eri alojen ammattilaista.

Pölli tästä -blogi on ideavarkaan apaja

Palkittu Pölli tästä -blogi

Keksijänero Thomas Alva Edison istui usein patenttikonttorissa. Hän tutki muiden patenttihakemuksia. Hän osasikin soveltaa ideoita – olivat ne alun perin hänen omiaan tai eivät.

Mikset sinä tekisi samoin? Ideat ovat vapaata riistaa. Niitä ei voi patentoida. Siksi ideoita kannattaa pölliä, soveltaa ja yhdistellä.

Pölli tästä -blogi on tarkoitettu insinööreille, yrittäjille ja johtajille, joita kiinnostaa tuotteistaminen, hinnoittelu, myynti ja markkinointi. Löydät täältä liikeideoita, palvelukonsepteja, kampanjoita ja näkökulmia.

Pölli tästä valittiin Digitodayn Blogit kunniaan 2008 -kilpailun ammatti- ja teknologiablogien voittajaksi. Lisäksi tuomaristo antoi kunniamaininnan sisällön kielellisestä rikkaudesta