Räätälöinnistä eroon – toiminta skaalattavaksi

Riikka Nurmi
Riikka Nurmi
Olen työskennellyt niin yrittäjänä, työntekijänä kuin julkisella sektorilla uuden kehittämisen parissa. Olen kouluttanut useampia viestinnän ja tuotteistuksen koulutuksia. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen, hinnoittelu ja toimitusten sujuvoittaminen. [email protected] ✆ 040 501 7510

Strongest Group Oy:n toimitusjohtaja Toni Heiskasen iloksi buukkauspalveluiden kauppa kävi hyvin ja yritys kasvoi vauhdilla. Ongelmana oli, että kaikki caset räätälöitiin asiakaskohtaisesti. Räätälöinnillä skaalautuminen ei onnistu. Myynnin ammattilaisten arkeen tarvittiin mahdollisimman selkeät speksit. 

Mitä sitten projektin lopputuloksina Strongest Tonin mukaan sai? Luvatusti raadantaa, kiteyttämistä ja kirkastamista. Tunnistimme kaksi unelma-asiakaskohderyhmää ja selkeytimme niille palvelut. Näiden pohjalta syntyvät  ensimmäiset verkkosivut, selkeät tarjoukset ja myytävien palveluiden räätälöinti loppui. 

“Ilman tuotteistusta on vaikea lähteä rakentamaan verkkonäkyvyyttä tai viilata kuntoon oikeastaan mitään järkeviä prosesseja. Nosteen kanssa saimme priimajälkeä.” Toni Heiskanen ja Tomi Tolonen, yrittäjät

Noste-umpihanki™-projekti on mitä hyödyllisin palvelu, jos olet käynnistämässä uutta tai hakemassa kasvua vanhalle bisnekselle ja kipuilet kohderyhmä-, valikoima- ja hinnoittelupäätösten kanssa.

Tarkastelet palveluvalikoimaasi seitsemän eri näkökulman kautta saaden selkeän kuvan tuotevalikoimastasi, kohderyhmistä ja hinnoittelumallista. Varmistat myös, että valikoimassasi on palveluita asiakkaan eri ostovaiheisiin ja ne täyttävät hittituotteen tunnusmerkit. Projektin aikana syntyy myös priorisoitu kehittämislista. Kuvaus tuotevalikoimasta ja kehityssuunnitelma toimivat lähtökohtana palvelukehityksellesi, verkkosivuille ja prosesseille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Juristin selkohinnoittelu Youristia
Tommi Elomaa

Juristin selkohinnoittelu – Case Youristia

Perinteisesti asianajajien palveluja on ostettu räätälöitynä ja tuntipohjaisella hinnoittelulla. Youristia päätti tuotteistaa palveluitaan ja yhdessä paketoimme uuden palvelun kansainvälisille yrityksille.

Järkeä tukityön organisointiin Attendo
Tommi Elomaa

Järkeä tukityön organisointiin – Case Attendo

Attendo halusi selvittää, voisiko hoivakotien tukityön prosesseja, johtamista ja organisointia kehittämällä sujuvoittaa myös välitöntä hoitotyötä.​

Havainnoimme ja kehitimme tukityön työnkulkuja ja löysimme keinoja, joilla hoitajat ja hoitoapulaiset pystyivät vapauttamaan jopa tunnin lisää aikaa työpäiviin. Samalla hoitajien tekemää välillistä hoitotyötä voitiin merkittävästi vähentää.​

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.