Verkkoaseman teknologiapalveluiden tuotteistaminen

Riikka Nurmi
Riikka Nurmi
Olen työskennellyt niin yrittäjänä, työntekijänä kuin julkisella sektorilla uuden kehittämisen parissa. Olen kouluttanut useampia viestinnän ja tuotteistuksen koulutuksia. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen, hinnoittelu ja toimitusten sujuvoittaminen. [email protected] ✆ 040 501 7510

Asiakkaamme Verkkoasema oli sairastunut asiantuntijuuden kiroukseen. Teknologiapalveluissa kaikki onnistui ja asiantuntijat puhuivat salakieltä. Ongelma vaan oli, että asiakkaat eivät hae jokapaikanhöyliä vaan täsmäratkaisuja bisnesongelmiinsa.

Käynnistimme Noste-umpihanki-tuotteistusprojektin, jolla selkeytimme Verkkoaseman teknologiapalvelut.

Selvisi pian, että verkkisläisten teknologiaratkaisut poistivat asiakkailta turhat manuaaliset työt. Tästä kärjestä luotiin yhtenäinen kuva Verkkoaseman teknologiapalveluista. Samalla tuotteistettiin kasvupäälliköille selkeää myytävää, vähennettiin räätälöintiä ja projektien työlästä toteutusta.

”Kun piti saada tuotteistukseen osaava kumppani, oli selvää mihin osoitteeseen otetaan yhteyttä. Projekti eteni rivakasti ja hyvällä fiiliksellä. Niin kuin yhtiökumppanini Jyrki totesi: Olisi jäänyt meiltä kyllä yksinään tekemättä.” Tiina Räisänen, toimitusjohtaja

Kolmen viikon Noste-umpihanki™-projektissa päivität palvelutuotteiden valikoimasi niin, että kokonaisuus on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.

Tarkastelet palveluvalikoimaasi seitsemän eri näkökulman kautta. Haet vastauksia esimerkiksi seuraavanlaisiin kysymyksiin: Mikä on asiakasta riivaava ongelma? Millainen olisi tyypillisestä kilpailijasta rajusti erottuva yritys? Kuinka estät asiakkaasi valintahalvauksen? Millaisia eri palveluita tarvitset asiakkaasi eri ostovalmiuksiin? Mitä tunnusmerkkejä hittituotteen pitää sisältää?

Kolmessa viikossa saat selkeän kuvan tuotevalikoimastasi, myös myyjillesi. Päätät, mitkä vanhat palvelut voit karsia ja mitä virkistää? Tai puuttuuko valikoimastasi jotain, joka kannattaisi ensi tilassa tuotteistaa myytäväksi palveluksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Juristin selkohinnoittelu Youristia
Tommi Elomaa

Juristin selkohinnoittelu – Case Youristia

Perinteisesti asianajajien palveluja on ostettu räätälöitynä ja tuntipohjaisella hinnoittelulla. Youristia päätti tuotteistaa palveluitaan ja yhdessä paketoimme uuden palvelun kansainvälisille yrityksille.

Järkeä tukityön organisointiin Attendo
Tommi Elomaa

Järkeä tukityön organisointiin – Case Attendo

Attendo halusi selvittää, voisiko hoivakotien tukityön prosesseja, johtamista ja organisointia kehittämällä sujuvoittaa myös välitöntä hoitotyötä.​

Havainnoimme ja kehitimme tukityön työnkulkuja ja löysimme keinoja, joilla hoitajat ja hoitoapulaiset pystyivät vapauttamaan jopa tunnin lisää aikaa työpäiviin. Samalla hoitajien tekemää välillistä hoitotyötä voitiin merkittävästi vähentää.​

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.