Näin myyjä manipuloi – tunnista psykologiset ansat

Ostitko hätäisesti niin, että nyt kaduttaa? Onnistuiko liukas myyjä jotenkin saamaan tahtonsa läpi, vaikka yritit panna vastaan? Vaaransiko huono päätöksesi jopa työpaikkasi?

Mikä meni siis pieleen?

Luultavasti myyjä käytti useita hienovaraisia psykologisia kikkoja, joita on erittäin vaikea vastustaa. Syynä on se, että ne eivät vetoa järkeen. Tietoinen mielesi ei edes huomaa, mitä tapahtui.

Olet varmasti kuullut myös sosiaalisesta hakkeroinnista. Rikolliset  ja huijarit käyttävät täsmälleen samoja keinoja, kun he haluavat vaikkapa tunkeutua yrityksesi tietojärjestelmiin – ja he onnistuvat siinä pelottavan usein!

Miten pääset turvaan?

Näin myyjä manipuloi sinua -kurssi on syventävä koulutus erityisesti ostajille ja asiantuntijoille, jotka osallistuvat työssään investointiprojekteihin, hankintoihin tai ostoneuvotteluihin.

Vasta kun tunnistat tyypilliset harhautukset, voit edes periaatteessa torjua niitä. Säästät työnantajallesi tai firmallesi rahaa. Parhaimmillaan pelastat bisneksesi tai työpaikkasi.

Kurssin opeista on hyötyä myös muissa vuorovaikutustilanteissa

Joku haluaa vaikuttaa päätöksiisi vähän väliä. Jos hän ei yritä myydä tuotetta tai palvelua, silloin hän kauppaa sinulle jotain ideaa, aloitetta, näkökulmaa tai aatetta.

Ihmetteletkö koskaan näitä asioita?

Hinnasto

Koulutus on saatavana kolmena eri webinaariversiona:

  • Enintään kahden tunnin koulutus 2 450 €
  • Puolen päivän koulutus 2 950 €  (SUOSITUIN)
  • Koko päivän koulutus 3 450 €

Hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 %.

Vuorovaikutteinen etäkoulutus

Osallistujat voivat esittää kysymyksiä ja keskustella kouluttajan kanssa Zoom-videoneuvottelun avulla koko koulutuksen ajan.

Laadukas kuva & ääni

Koulutus lähetetään ammattimaisesti rakennetusta studiosta Full HD -tasoisena striiminä 200 megabitin kuituyhteyden kautta. Myös audio on laadultaan virheetöntä.

Saat myös tallenteen

Hintaan sisältyy aina Full HD -tasoinen tallenne, josta on leikattu tauot pois. Se on yleisösi käytettävissä kuukauden ajan koulutuksen jälkeen.

Kouluttaja

Koulutuksen vetää Suomen kokenein tuotteistaja DI Jari Parantainen.

Takuu

Jos et ole sataprosenttisen tyytyväinen koulutukseen, saat kaikki rahasi takaisin.

Kouluttajana Suomen kokenein tuotteistaja

DI Jari Parantainen on tuotteistanut insinöörien ja muiden asiantuntijoiden palveluja jo 20 vuotta. Mutta miksi juuri hän osaisi kouluttaa mitään myynnin tai ostamisen psykologiasta?

Se johtuu siitä, että tuotteistamisen tarkoitus on tehdä ostamisesta helppoa. Toki asiakkaalle on tarjottava päätökseen tarvittavat faktat. Mutta ne eivät vielä yksin riitä.

Jokaisen ostopäätöksen tiellä on aina myös alitajuisia esteitä. Tämän tuotteistajat ja parhaat myyjät tietävät. He osaavat kiertää monet psykologiset ansat, joita harva tulee arjessaan tunnistaneeksi.

Suomen kokenein tuotteistaja

Kenelle koulutus sopii parhaiten?

Tämä keittiöpsykologian pikakurssi sopii erityisesti huipputekniikkaa tai
asiantuntijapalveluja toimittavien b2b-yritysten asiantuntijoille, jotka ovat jo tunnistaneet erilaisia vaikuttamisyrityksiä arkityössään.

Onnellisen osallistujan käyntikorttissa on tyypillisesti tittelinä
ostopäällikkö, ostojohtaja, tuotekehittäjä tai tuotepäällikkö. 

Jokainen esimies ja johtaja saa päivästä käytännön vinkkejä neuvotteluihin sekä asiakkaidensa, alaistensa että omien esimiestensä kanssa.

Myös avainasiakaspäällikkö, myyjä, myyntipäällikkö tai myyntijohtaja
hyötyy koulutuksesta, koska toki myös asiakkaat osaavat
manipuloida varomattomia myyjiä.

Kenelle koulutus ei sovellu?

Huonoimmat palautteet tästä koulutuksesta antavat (omasta mielestään) loogisesti ajattelevat diplomi-insinöörit, jotka kuitenkin suhtautuvat yllättävän epäloogisesti käyttäytymis- ja taloustieteelliseen
tutkimustietoon.

Myös monet perinteisen suurpainemyynnin, tyrkyttämisen ja luukuttamisen ammattilaiset ja muut tosimiehet naureskelevat näille ”akkojen hömpötyksille”.

Koulutuksesta saat vastauksen kysymyksiin

Jos et ole tyytyväinen koulutukseen, saat kaikki rahasi takaisin.

Takuun edellytyksenä on vain reilu avoimuus. Tykitä kritiikkisi kiertelemättä ja kaartelematta kirjallisesti niin, että Jari voi julkaista sen nimelläsi varustettuna koulutuksen muiden palautteiden ohessa. Kuvasi olisi kiva yllätys. Mitä yrmympi ilme, sitä parempi.

Kokemuksia Jari Parantaisen koulutuksista

Mikä muuttuu tämän koulutuksen ansiosta?

Ei laulua, ei leikkiä -leimasin

Tunnista ostajan 3 pahinta heikkoutta

Jokainen meistä on altis ikiaikaisille vaikutuskeinoille. Ne ovat tulosta satojentuhansien vuosien evoluutiosta, joka on taannut ihmislajin menestyksen. Mutta nykyisessä mutkikkaassa maailmassa ne kääntyvät usein haitaksesi.

1
Vastavuoroisuuden laki

Pienetkin palvelukset ja lahjat vaikuttavat aivoihisi. Tunnet alitajuista tarvetta antaa jotain takaisin.

2
Sosiaalinen paine

Ihminen on erittäin sosiaalinen laji. Myönsitpä sitä tai et, haluat vaistomaisesti seurata laumaa. 

3
Johdonmukaisuuden periaate

Jos olet kerran mennyt ääneen sanomaan jonkin periaatteesi, mielipiteesi vaihtaminen käy yllättävän vaikeaksi.