Terveys-Fix poistaa maanantaiaamun paniikin

Minna Elomaa
Minna Elomaa
Olen tuloskeskeinen tuotteistamisen ja myynnin muutosten maaliin saattaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen, hinnoittelu ja toimitusten sujuvoittaminen. [email protected] ✆ 040 747 1786

Erottuva lupaus, kiteytetyt hyödyt ja apu hinnan perusteluun olivat Kir-Fix Oy:n Katjan, Teron ja Ismon tavoitteina tuotteistusprojektiin lähdettäessä.

Kir-Fix on jo 30 vuoden ajan toimittanut korkealaatuisia implantteja ja luunkorvikkeita, leikkaussalitarvikkeita sekä kuntoutuksen tukia niin julkiselle terveydenhuollolle kuin yksityisille lääkäriasemille ja sairaaloille.

Terveys-Fix on fiksuin ja helppokäyttöisin, erityisesti päivystyksille ja sairaaloille tarkoitettu lainavarastopalvelu testattujen apuvälineiden, tukien tai muiden lääkinnällisten tuotteiden käyttöön. Palvelu varmistaa myös sen, että kiireisenäkin päivystysviikonloppuna ja sitä seuraavana maanantaina on riittävät ja oikeat tuotteet varastossa asiakkaille annettaviksi.

Nosteen prosessi oli todella tehokas ja se teki yrittäjän elämästä aidosti helpompaa. Ydinviesti mitä haimme löytyi. Saimme kiteytettyä törkeän lupauksen, mikä sopii meidän suuhun ja sanomaksi. Projektissa ei ollut minkäänlaista riskiä siitä, että epäonnistumme – se onnistui jopa yli odotustemme. Katja Niemi, toimitusjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Hyvä myyntikirje monistaa tuotteistajan puhetta
Riikka Nurmi

Hyvä myyntikirje monistaa tuotteistajan puhetta

Millainen on hyvä myyntikirje tuotteistajan näkökulmasta? Miten siitä voisi saada vielä ostohaluja herättävämmän? Millaisia faktoja laiskanpulskea ja virheinvestointia pelkäävä ostaja tarvitsisi ostopäätöksensä tueksi?

Kolme viheliäistä kysymystä yrittäjälle
Riikka Nurmi

Yrittäjän kolme viheliäistä kysymystä

Mitä tehdä, jos asiakas pyytää jotain, mitä en osaa, ja josta en tiedä, miten se tehdään? Miten asetan hinnan oikein, ettei palveluni ole liian halpaa eikä kallistakaan? Mitä vastaan, kun asiakas kysyy miksi palvelusi on niin kallis?

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.