Miten tuotteistaminen parantaa yrittäjän jaksamista?

Riikka Nurmi
Riikka Nurmi
Olen työskennellyt niin yrittäjänä, työntekijänä kuin julkisella sektorilla uuden kehittämisen parissa. Olen kouluttanut useampia viestinnän ja tuotteistuksen koulutuksia. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen, hinnoittelu ja toimitusten sujuvoittaminen. [email protected] ✆ 040 501 7510

Yrittäjän hyvinvointia ruokkivat innostus ja kuuluisa yrittäjän vapaus. Yrityksen tyhjenevä kassa, kasvavat kustannukset tai väärään suuntaan menevä myyntikäyrä luovat puolestaan extra painetta. Kylmäsoitto kangistaa kokeneenkin yrittäjän. Hyvin hanakasti yrittäjä tarttuu kaikkiin tarjottuihin mahdollisuuksiin ja toteaa, että ”tottahan toki tämäkin meiltä onnistuu”.

Pikkuhiljaa yrityksen asiakaskunta on yhä kirjavampaa, markkinointi ja myynti yhä tehottomampaa. Yrittäjä kokee riittämättömyyttä. Aika kuluu tarjousten turaamiseen, räätälöintiin, keskinkertaisen palvelun toimittamiseen ja virheiden korjailuun.

Kuulostaako tutulta? Jos, niin tarvitset työhösi ohjenuoran ja johtoajatuksen. Apua löytyy tuotteistamisesta.

Miten tuotteistaminen parantaa jaksamistasi?

Tuotteistaessasi paketoit palvelusi helposti ostettavaksi, markkinoitavaksi ja myytäväksi. Lisäksi palvelusi toimittamisesta tulee sujuvampaa ja kannattavampaa.

Tuotteistaminen tarkoittaa konkretiaa. Päätät, kuka on asiakkaasi ja mitä asiakkaasi ongelmia ratkot. Kun rajaat asiakkaitasi ja tuotteistat palveluvalikoimasi, saat selkeän fokuksen tekemiseen. Tunnistat tärkeät työt ja opit sanomaan EI.

Tuotteistetun palvelun markkinointi ja myynti helpottuvat. Viestisi tavoittavat asiakkaasi oikeissa kanavissa. Selkeä palvelusisältö ja myyntitarinasi erottuvat kilpailijoista edukseen. Asiakas ymmärtää palvelusi hyödyt välittömästi. Selkohinnoittelu ja -sisältö sekä mahdollinen takuu lievittävät ostamisen pelkoa. Voit päästä eroon työläästä tarjousvaiheesta jopa kokonaan.

Tuotteistaessa palvelusi sisältö ja myös sen toimitusvaihe tehostuvat. Pääset eroon arjessa kuormittavista “jokainen asiakas on erilainen” ja “ihan kaikki on mahdollista” -tyyppisistä räätälöinneistä. Tasalaatuinen ja nopeampi palveluprosessi pienentää kuluja. Hiljalleen palvelusi alkaa monistua kannattavasti. Virheet, hukka ja stressaava säätäminen vähenevät.

Loppujen lopuksi tuotteistuksen tavoitteena on kasvattaa palvelun kate-euroja. Lisätä tuottoja ja pienentää kuluja yhtä aikaa. Näin saat kasvatettua myyntiä ja vähennettyä taloudellisesta tilanteesta aiheutuvaa uhkaa jaksamisellesi ja hyvinvoinnillesi.

Lue alkuperäinen kirjoitus Fokusoi tekemistä, lisää myyntiä ja paranna jaksamistasi – tuotteista palvelusi. Blogikirjoitus on kirjoitettu osana yhteistyötä Work goes happy:n kanssa. Work goes happy järjestää Suomen suurimpia työelämän kehittämiseen ja työhyvinvointiin keskittyviä tapahtumakokonaisuuksia ja välittää parempaa työelämää kehittäviä asiantuntijapalveluita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Tuotteistuksen aloittaminen_neljä vinkkiä_Noste
Riikka Nurmi

Tuotteistuksen aloittaminen – 4 vinkkiä

Näillä neljällä vinkillä pääset jo pitkälle ja vältät myös tyypillisiä tuotteistusprojektien kömmähdyksiä: rajaa asiakkaasi, tuotteista heti myytävää, aloita lupausvaiheesta ja kiteytä hittituotteen tunnusmerkit.

Digital Audit Company tuotteisti kyberturvapalvelun
Tommi Elomaa

Digital Audit Company tuotteisti kyberauditointi palvelun

Digital Audit Company on yksi Suomen tehokkaimmista tilintarkastajista. Tarkastusten yhteydessä on tullut ilmeiseksi, että asiakkaat kaipaavat apuja myös kyberriskiensä auditointiin.

Yrityspäättäjien ja tietoturvan asiantuntijoiden haastatteluista saadun ymmärryksen perusteella tuotteistimme Digital Audit Companyn tiimin kanssa uuden Kyberauditointi palvelun.

Palvelu lanseerataan alkuvuodesta 2023.

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.