Hoivatilojen korttelin kokoinen tuotteistus

Minna Elomaa
Minna Elomaa
Olen tuloskeskeinen tuotteistamisen ja myynnin muutosten maaliin saattaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen, hinnoittelu ja toimitusten sujuvoittaminen. [email protected] ✆ 040 747 1786

Hyvinvointialueiden käynnistyminen ja kunnissa tapahtuvat muutokset vaikuttavat moniin toimijoihin, niin myös Hoivatiloihin. Tuotteistusprojektimme tavoitteina oli uudistaa palvelukortteli –konseptia ja tuotteistaa Hoivatilojen asema Suomen johtavana palvelukorttelirakentajana.  Lopputuloksena halusimme tehdä korttelin ostamisesta helppoa.​

Yhdessä toteutimme tuotteistusprojektin, jolla selvitimme perusteellisesti, mitä yhtiön kumppaniverkosto julkisella ja yksityisellä sektorilla tulevaisuudessa tarvitsee ja odottaa – ja ennen kaikkea – mitä kaupunkimme kaipaavat. Näiden pohjalta toteutimme tuotteistusprojektin palvelukortteli-konseptin uudistamiseksi.

No miten onnistuimme tuotteistuksessa? 

Hoivatilojen tavoite oli saada aidosti erottuva konsepti, joka tukee hankekehityksen ja maanhankinnan tavoitteita. Ensimmäiset asiakastapaamiset on jo käyty uutta konseptia hyödyntäen ja kokemukset ovat erittäin myönteiset. ​

”Ilman Nosteen porukan inspiroivaa ja jämäkkää fasilitointia emme olisi päässeet näin loogiseen ja huolella pureskeltuun lopputulokseen. Tykkäsin erityisesti siitä, että heti alettiin rakentamaan konkreettista myyntiesitystä, jota lisäksi testattiin matkan varrella sekä oikealla asiakkaalla että sisäisesti. Lämmin kiitos Minna, Tommi ja Riikka-kaima.” Riikka Säkkinen, henkilöstö- ja viestintäjohtaja

Noste-suolakaivos® -tuotteistusprojektissa tuotteistat tiimisi kanssa neljässä viikossa palvelusi myyntikuntoon – MVP vaiheeseen. Jos yrityksessäsi on tarve paketoida uutta myytävää, saada uusi palvelu markkinoille tai helpottaa nykyisen palvelun ostamista, Suolakaivos sopii siihen. Projektin aikana tiimisi oppii myös itse tuotteistamaan.

Sisäistä markkinointia et tee koskaan liiaksi. Sisäisessä lanseerauksessa käy tuotteistettava palvelu kokonaisuudessa lävitse myyjille, ja koko henkilöstölle. Kerro myös, mitä tuotteistus vaikuttaa eri henkilöiden tekemiseen. Pitääkö myös päivittää prosesseja tai verkkosivujen sisältöjä?

Tärkeintä on kuitenkin, että myyjäsi pääsevät nopeasti tuotteistuksen jälkeen asiakkaisiin. Ostopäätös on paras tieto tuotteistuksen onnistumisesta. Ensimmäiset tapaamiset myyjät voivat helposti sopia pyytämällä asiakkaalta kommentteja tuotteistukseen. Toki, se on tekosyy päästä esittelemään tuotteistettua palvelua potentiaaliselle asiakkaalle. Käyttäkää se aluksi hyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Juristin selkohinnoittelu Youristia
Tommi Elomaa

Juristin selkohinnoittelu – Case Youristia

Perinteisesti asianajajien palveluja on ostettu räätälöitynä ja tuntipohjaisella hinnoittelulla. Youristia päätti tuotteistaa palveluitaan ja yhdessä paketoimme uuden palvelun kansainvälisille yrityksille.

Järkeä tukityön organisointiin Attendo
Tommi Elomaa

Järkeä tukityön organisointiin – Case Attendo

Attendo halusi selvittää, voisiko hoivakotien tukityön prosesseja, johtamista ja organisointia kehittämällä sujuvoittaa myös välitöntä hoitotyötä.​

Havainnoimme ja kehitimme tukityön työnkulkuja ja löysimme keinoja, joilla hoitajat ja hoitoapulaiset pystyivät vapauttamaan jopa tunnin lisää aikaa työpäiviin. Samalla hoitajien tekemää välillistä hoitotyötä voitiin merkittävästi vähentää.​

Palvelun tuotteistaminen

Pakerratko insinöörien esimiehenä?

Tämä 120-sivuinen e-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, miten puserrat asiantuntijoittesi osaamisesta enemmän kate-euroja tuotteistamisen keinoin.

Teoksen vinkit perustuvat Suomen kokeneimman tuotteistajan käytännön kokemuksiin sadoista insinööritalojen tuotteistusprojekteista 17 vuoden aikana.