Search
Close this search box.
STE Analytics Oy & Noste-su

Ymmärtääkö matemaatikko muka jotain politiikasta?

Jari Parantainen
Jari Parantainen
Olen Suomen kokenein tuotteistaja. Koulutan & konsultoin. Aiheina tuotteistaminen ja hinnoittelu. Palkittu Pölli tästä -blogi & bisneskirjoja. jari.parantainen@noste.fi ✆ 050 5229 529

Sain merkillisen asiakkaan huhtikuussa 2021. Firma koostuu kourallisesta matemaatikoita. STE Analytics Oy:n gurut lupaavat johtajille ja poliitikoille paremman vaihtoehdon hihasta ravistetuille musta tuntuu -päätöksille.

He väittivät voivansa säästää monta päättäjää kiusallisilta & kalliilta mokauksilta.

Ajattelin ensin, että porukka taitaa kuvitella itsestään liikoja. Mutta en ole siitä enää niin varma.

STE Analytics tilasi Noste-suolakaivos-tuotteistusprojektin. Se tarkoitti, että he tuotteistaisivat neljässä viikossa ohjatusti yhden oman palvelunsa. Tehtäväni oli vain piiskata asiantuntijoita ruotuun, jos hanke alkaisi muuten lipsua kaseikkoon.

Tuotteistetun palvelun nimeksi tuli STE FORESIGHT™. Se on tarkoitettu yritysten tai virastojen pomoille ja johtoryhmille, jotka eivät halua yllättyä ikävästi päätöstensä seurauksista.

Kuten tavallista, sovimme projektin jälkiseurannasta. Palaisimme arvioimaan tuloksia, kun palvelu on julkaistu firman verkkosivuilla.

Osmo Salonen on yksi yrityksen kolmesta perustajaosakkaasta. Hän kertoi elokuun lopussa, että nyt palvelun kuvaus olisi valmis arvioitavaksi.

Olin jo lähettämässä omia näsäviisaita kommenttejani Osmolle. Sitten mieleeni tuli, että kenties alan itsekin jo kärsiä tiedon taakasta.

Miltä palvelu mahtaisi näyttää jonkun täysin ulkopuolisen ja ensikertalaisen näkökulmasta?

Päätimme, että mitäpä tuota enempää ihmettelemään. Kysytään sitä.

Tuotteistuksen tavoite on aina epätäydellinen paketti. Pyytäisin apuasi sen arvioimiseen, miten epätäydellinen palvelusta tuli tällä kertaa.

Käy vilkaisemassa STE FRESIGHT -palvelusta kertovaa verkkosivua ja kommentoi.

Kuvittele itsesi johtajaksi – jos et sellainen satu olemaankin. Saatko selvää, mitä matemaatikot lupaavat tehdä?

Uskoisitko tällä perusteella, että he pystyisivät myös lunastamaan lupauksensa? Huomasitko ilmeisiä puutteita tai korjattavia asioita?

Aiheeseen liittyvät muut kirjoitukset

Wilhelmiina Palvelut tuotteisti myyntitarinan asiakaskohtaamisiin
Riikka Nurmi

Myyntitarina asiakaskohtaamisiin​

Uusi Wilhelmiina Tenhola palvelukoti kaipasi parannusta täyttöön. Selkeytimme yhdessä kohderyhmät ja palveluvalikoiman sekä tuotteistimme myyntitarinan ensimmäisiin asiakaskohtaamisiin.